FILE DE SOMN CU SPARANGHEL SI SOS HOLLANDAISE

Dificultate:

Usoara

Durata:

30 min

Pește:

Somn

Rețetă:

Fishmann

INGREDIENTE:

File de somn, crud „FISHMANN “

Sparanghel / de preferat proaspăt (in Aprilie – luile)

SOSUL OLANDEZ:

140g Unt nesărat

3 Gălbenusuri de ou

1 Lingură suc de lămiăe

1 Lingură apă

Sare

Piper

 

MOD DE PREPARARE:

Sosul olandez: Amestecați gălbenușurile de ou, sucul de lămâie și apa, până când își dublează volumul. Apoi adăugați 1 lingură de unt la temperatura camerei în amestec și puneți cratița la foc mic și mai adăugați 1 lingură de unt. Amestecați constant sosul până când devine mai gros. Când amestecul începe să se îngroașe adăugați untul rămas, câte o lingură și amestecați bine. Reduceți temperatura la minim. Pregătirea sosului poate dura până la 10 minute. Adăugați sare și piper proaspăt măcinat după gust.

 

Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, în funcție de grosime.

Prăjiți încet fileul de somn într-o tigaie cu puțin unt sau ulei, presărați cu sare și piper.

Adăugați pătrunjel pentru decor.

 

Poftă bună!

Alte rețete

File afumat cu foi lasagna

File de somn cu rosii si paste

File de somn in hartie de copt

Imagini

File de somn cu sparanghel si sos hollandaise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *