Dificultate:
Medie
Durata:
O oră
Pește:
Somn
Rețetă:
Fishmann
– 1 ceapa
– 1-2 catei de usturoi
– 2-3 morcovi
– 1 telina medie
– 600 g file de peste somn tocat (Clarias gariepinus)
– 1 conserva de sos de rosii (400g)
– 1 conserva de rosii tocate (400g)
– sare si piper
– cimbru
– 4 dovlecei
– 200g cascaval ras
– 400g smantana
Se taie marunt ceapa, morcovii si telina. Se prajesc pe rand ceapa, morcovii si telina maruntita.
Fileul de somn (Clarias) se toaca si se adauga la cele prajite anterior.
Peste compozitia creata se pune usturoiul maruntit, se adauga cimbrul, sosul de rosii si se lasa sa fiarba putin.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se taie dovlecelul felii si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se lasa sa se raceasca.
Intr-o caserola sau tava (20×20) cm se pun in ordine: un strat de sos, un strat de smantana si unul de dovlecei.
Se repeta procedura de cateva ori in functie de cate straturi de lasagna vreti sa aveti.
Ultimul strat este un strat de sos peste care se adauga cascavalul ras.
Se pune tava la cuptor pentru cca 30-40min la o temperatura de 175°C.
TIPS: Daca se adauga un sos de rosii facut in casa, veti recunoaste un gust proaspat si aromat.
Daca nu va plac dovleceii puteti folosi cartofi fierti sau vinete feliate.
Se poate gati si in varianta clasica cu foi de lasagna.
office@eco-nrg.ro
+40 742 243 494
Com. Ostroveni, nr 102 bis, Județul Dolj
Toate drepturile sunt rezervate. © 2024 fishmann.ro | Realizare site web Freevox